Digita Oy ja Datame Oy ovat vahvistaneet liiketoiminnan siirron liittyen @450-laajakaistaverkkoon. Kaupan johdosta 450 MHz laajakaistaan liittyvä liiketoiminta ja toimilupa siirtyvät Datame Oy:n hallintaan 9.3.2011 alkaen.

Digita ja Datame allekirjoittivat 17.12.2010 liiketoimintasiirtoon liittyvän sopimuksen. Kaupan toteutumisen ehtona oli laajakaistaverkon toimilupamuutos, jonka valtioneuvosto hyväksyi 24. helmikuuta 2011. Toimilupamuutoksen myötä 450MHz laajakaistaisen matkaviestinverkon toteuttaminen on mahdollista myös muulla kuin nykyisellä Flash-OFDM–tekniikalla.

Datame Oy jatkaa laajakaistaliiketoimintaa toistaiseksi nykyisellä Flash-OFDM -teknologialla. ”@450-laajakaistaverkon asiakkaat voivat jatkaa keskeytyksettä nykyisen verkon käyttöä. @450-verkko täydentää Datamen 4G-verkon palveluja. Tällä yhdistelmällä voimme tarjota entistä paremmat ja laajemmat loppukäyttäjäpalvelut”, toteaa Datame Oy:n toimitusjohtaja Asmo Uljanoff.

”Digita on tyytyväinen nyt Datamen kanssa käynnistyvään yhteistyöhön. Sopimuksen myötä Digita tarjoaa infra- ja tukipalveluita Datamelle ja näemme erinomaisia mahdollisuuksia yhteistyön syventämiselle ja laajentamiselle jatkossa”, sanoo Digita Oy:n varatoimitusjohtaja Ilkka Kivisaari.

Datame Oy rakentaa Suomeen ensimmäisen kaupallisen langattoman 4G-verkon. Asiakaskäyttöön verkko avattiin 30.11.2010. Datame Oy:n liiketoiminta käynnistyi Huawei Technologies Co:n toimittamalla 4G-verkkoratkaisulla. Verkko rakentuu vaiheittain valtakunnalliseksi seuraavan kahden – kolmen vuoden aikana. Datamen omistajayhtiöiden alueilla palvelu käynnistyi joulukuun alussa. Datamen omistavat Finnet-ryhmän yhtiöt PPO-Yhtiöt Oy, Kymen Puhelin Oy, Telekarelia Oy, Laitilan Puhelin Osuuskunta, Ikaalisten-Parkanon Puhelin Osakeyhtiö, Pohjois-Hämeen Puhelin Oy, Alajärven Puhelinosuuskunta, Eurajoen Puhelin Osuuskunta, Keikyän Puhelin Osuuskunta, Vakka-Suomen Puhelin Oy sekä Härkätien Puhelin Oy.
www.datame.fi

 

Digita Oy on alansa edelläkävijä langattomissa digitaalisissa ratkaisuissa. Digitassa on nykyteknologian osaajat, ja digitalaiset ovat mukana kehittämässä alan standardeja, mikä takaa luotettavan osaamisen ja kokonaisvaltaisten digitaalisten ratkaisujen tuottamisen asiakkaille. Digitan maan kattava organisaatio varmistaa palveluiden korkean laadun ympäri vuorokauden. Digitan asiakkaita ovat muun muassa tv- ja radioyhtiöt sekä mobiili- ja laajakaistaoperaattorit. Digita on suomalainen yhtiö, joka kuuluu eurooppalaiseen TDF-ryhmään.
www.digita.fi