Digitan korkeiden mastojen ja kaksisuuntaisen LoRa-teknologiaan perustuvan verkon ansiosta erilaisten verkkoon liitettyjen laitteiden ohjaaminen on kustannustehokasta ja yksinkertaista. Digita on vakaa kotimainen toimija, jolla on esineiden internetiä eli IoT:ta varten valmis infrastruktuuri tarjolla palvelualustaksi yrityskumppaneidensa ratkaisuille.

IoT-maailmaan siirtymisessä oleellista on tiedonsiirron kustannustehokkuus, myös pitkällä tähtäimellä. Digitan koko maan kattavassa  LPWA (Low Power Wide Area) -verkossa hyödynnetään LoRa (Long Range)-teknologiaa, joka on ensimmäinen varta vasten esineiden internetiä varten kehitetty teknologia maailmassa. Siinä minimaalisesti virtaa kuluttavien mittausantureiden tuottamaa dataa voidaan siirtää langattomasti pitkänkin kantaman päähän.

LPWA-ratkaisut ovat edullisia ja pitkäikäisiä: Antureiden asentamiseen ei vaadita esimerkiksi kaapelointeja vaan ne ovat kevyitä ja yksinkertaisia asentaa paikalleen. Antureiden akku kestää jopa 10 vuotta, joten ratkaisut ovat käytännössä huoltovapaita.

Monelle Digitan asiakkaalle on tärkeää IoT-palveluiden kehittäminen ilman monimutkaisia paikallisverkko- tai gateway-ratkaisuja kiinteistöissä. Erityisesti asiakkaiden energiatehokkuus-, smart city- ja smart metering -hankkeet hyötyvät Digitan kehittyneestä verkosta.

”Esineiden internetin mahdollistaman digitalisaation sovellusten kirjo on lähes rajaton ja jo nyt saavutettavissa. Digitalle sekä muille suomalaisille yrityksille IoT tuo lähivuosina merkittäviä uusia liiketoimintamahdollisuuksia”, kertoo Digitan IoT-palveluista vastaava johtaja Ari Kuukka. Digitan arvion mukaan vuonna 2023 Suomessa on jo lähes 20 miljoonaa IoT-anturia mittaamassa ja ohjaamassa arkea sujuvammaksi.

Ota yhteyttä:

IoT_Services@digita.fi

Ari Kuukka
johtaja, IoT-palvelut
p. 040 149 7942
ari.kuukka(a)digita.fi
Mika Flinck
myyntijohtaja, IoT-palvelut
p. 044 231 8030
mika.flinck(a)digita.fi
Mona Miettinen
myyntipäällikkö, IoT-palvelut
p. 0400 721 700
mona.miettinen@digita.fiIoT_n mahdollistaja
Lue lisää digitamahdollistaa.fi-sivustoltaTämä sivusto käyttää evästeitä parantaaksemme verkkosivujemme käyttökokemusta, kohdentaaksemme sinulle markkinointia ja analysoidaksemme verkkoliikennettä. Käyttämällä sivustoa oletamme, että hyväksyt evästeiden käytön.