Digita News marraskuu 2017

Tuomaroi kotisohvalta – Digitan HybridiTV tekee Idolsista ainutlaatuisen katseluelämyksen

Digitan HybridiTV rikastaa olennaisesti tv:n katseluelämystä. Television, netin ja sosiaalisen median yhdistävä hybridi-tv mahdollistaa yleisölle entistä vuorovaikutteisemman katselukokemuksen. Perinteisesti television katsominen on ollut melko passiivista ja yksisuuntaista, mutta hybridi-tv luo yhteyden ohjelmasisällön ja katsojan välille. Vuorovaikutteinen hybridi-tv tarjoaa katsojalle mahdollisuuden osallistua suosikkiohjelmansa tapahtumiin ja joissain tapauksissa vaikuttaa myös lopputuloksiin suoraan ohjelmasisältöön liittyvän hybridi-tv-palvelun avulla.

Esimerkiksi Syksyn 2017 Idolsissa hybridi-tv-katselijoilla on ollut mahdollisuus tuomaroida ohjelmassa vain kaukosäätimen sinistä nappia painamalla. Idols-ohjelman nauhoitetuissa lähetyksissä, karsinnoissa ja semi-finaalissa, katsojat saavat lähetyksen ajan äänestää suosikkiaan hybridi-tv:n kautta. Äänestystulos (prosentit annetuista äänistä) näkyy hybridi-tv:läisille reaaliaikaisesti. Live-vaiheessa hybridi-tv-katsojat pääsevät antamaan oikean tuomariäänen suosikilleen ja nämä äänet ovat mukana lopullisessa ääntenlaskussa.

“Lähetyksen aikana hybridi-tv-laitteissa kaukosäätimen sinisellä nappulalla käynnistettävä Idols-sovellus kokoaa nippuun tuomareiden ja juontajien kuulumiset, kaikki Idols-jaksot sekä ennen kaikkea kilpailijoiden katsojaäänestyksen”, Digitan Videojakelupalvelut-yksikön liiketoimintajohtaja Teppo Ahonen kertoo. Sovelluksen idea on, että se kehittyy jatkuvasti ohjelman mukana. Finaalissa hybridi-tv:n kautta annetut äänet hybridi-tv-käyttäjien antamat äänet liitetään perinteisten SMS-viesti- ja puhelinäänten joukkoon ja ne lasketaan yleisöäänestyksen kokonaisäänimäärään.
hybriditv_sovellus_sininen_nappi_anni_hautala
Anni Hautala hybridi-tv-sovelluksen kasvona Idols-yhteistyössä.


Tämä sivusto käyttää evästeitä parantaaksemme verkkosivujemme käyttökokemusta, kohdentaaksemme sinulle markkinointia ja analysoidaksemme verkkoliikennettä. Käyttämällä sivustoa oletamme, että hyväksyt evästeiden käytön.