Digita News helmikuu 2016

Internet-sisällöt täydentävät tv-tarjontaa - Hybridi-tv kasvattaa suosiotaan

Kaukosäädin_punainen nappi
Hybridi-tv-palvelut käynnistyvät kaukosäätimen punaisesta napista.
Kuluttajat ovat voineet viime vuodesta asti katsoa katsoa antenni-tv-lähetyksien lisäksi internetistä tuttuja sisältöjä helposti omalta tv-ruudulta.  Digita lanseerasi vuoden 2015 aikana Ylen ja Sanoman kanssa yhteistyössä hybridi-tv –palvelun, jonka ansiosta suuri osa Yle Areenan ja Nelonen Median Ruutu-palvelun maksuttomasta sisällöstä on katsottavissa nettisisältönä antenni-tv-vastaanottimista kaikkialla Suomessa.


Kampanjan toi uusia aktiivisia hybridipalvelujen käyttäjiä

Digita toteutti tammikuussa yhteistyössä Nelonen Median kanssa hybridi-tv-kampanjan Sanoman online-kanavissa. Hybridi-tv-videomainos pyöri Sanoman online-kanavilla runsaan kahden viikon ajan 14. - 31. tammikuuta.  Kampanjan tavoite oli aktivoida kuluttajia kytkemään oma äly-tv laajakaistaan ja aktivoimaan hybridi-tv-palvelujen käyttö. Kampanjan aikana hybridi-tv-palvelun käynnistyksiä kertyi yli tuplamäärä kampanjaa edeltävään ajanjaksoon, mikä ylitti odotukset.

Kampanjan videomainoksessa tuotiin esiin, että antenni-tv ja netti yhdessä ovat hybridi-tv, ja avain palveluiden löytämiseen on kaukosäätimen punainen nappi. Kampanjassa kerrottiin myös, että Ruutu-palvelun maksuton sisältö on antenni-tv:ssä kanavilla Nelonen, Jim, Liv ja Hero, ja että ”aloita ohjelma alusta” – toiminnallisuus on käytössä kaikilla Nelosen kanavilla. Kampanjavideo ohjasi hakemaan lisätietoa www.hybriditv.fi  -sivustolta.

Markus Ala-Hautala
Markus Ala-Hautala, operatiivinen johtaja
Hybridi-tv-ominaisuus on olemassa suuressa joukossa Suomessa myytävistä televisioista. Kampanjan voidaan sanoa onnistuneen erinomaisesti, sillä moni äly-tv:n omistaja aktivoi oman tv-vastaanottimensa hbbtv-ominaisuuden ja otti hybridi-tv-sisällöt käyttöön. Koska Hbbtv-ominaisuus on jo valmiiksi olemassa  lukuisissa kotitalouksissa, päästään käyttäjämäärissä helposti melko korkeisiin käyttäjämääriin vain aktivoimalla toiminnallisuus televisioissa, sanoo operatiivinen johtaja Markus Ala-Hautala Digitasta.

Lue lisää hybridi-tv:stä www.hybriditv.fi

Nykyiset hybridi-tv-palvelut

Digita on ottanut käyttöön tv-järjestelmissään sovelluksen, joka mahdollistaa internet-sisältöjen tuomisen helposti televisiokanavien yhteyteen. Tämä rikastaa olennaisesti tv:n katseluelämystä ja tuo netistä tutut vuorovaikutteiset toiminnallisuudet myös televisioon.

Digitan antenni-tv-verkossa on kesästä 2015 alkaen ollut Nelonen Median Ruutu-palvelun maksuton sisältö sekä syksystä 2015 alkaen suuri osa Yle Areenan palveluista.  MTV:n kanavilla on käytössä uutispalvelu nimeltä MTV Uutiset. Laajennettu ohjelmaopas on myös kuluttajien käytettävissä.