Digita News kesäkuu 2017

Digitan Data Center- ja IoT-liiketoiminnat laajenevat Fredrik Brunbergin ja Ari Kuukan ohjauksessa 

Brunberg_Kuukka
Data Center -toimintojen johtaja Fredrik Brunberg ja IoT-palveluiden johtaja Ari Kuukka (oik.)
Digita on panostanut viime aikoina vahvasti uusien liiketoimintojen – IoT-ratkaisujen ja Data Center -toimintojen laajentamiseen ja kehittämiseen. Yksiköiden vetäjinä toimivat nämä kaksi miestä: Fredrik Brunberg ja Ari Kuukka, jotka toteavat yhteen ääneen: ”IoT-palvelut ja Data Center –toiminnot ovat luonteva jatkumo Digitan perusliiketoimintaan. Yrityksen infrastruktuuri ja tekniikka tarjoavat hyvän alustan kehittää näitä uusia palveluita ja haluamme tuoda ne luontevasti osaksi Digitan palvelutarjontaa”.

Digitan Data Centereistä yhteydet kaikkialle maailmaan

Fredrik Brunberg aloitti Digitan Data Center -yksikön johtajana helmikuussa. Hänellä on laaja kokemus myynnistä muun muassa pilvi- ja konesalipalveluiden osalta Crescomilla ja Cygatella.

”Data Center -palvelut ovat yhtiössämme suhteellisen uusi toiminto, joten meillä on kaikki valmiudet kehittyä yhdeksi maamme ratkaisukeskeisimmistä Data Center – toimijoista”, Fredrik Brunberg kertoo.

Nykypäivänä asiakkaiden tarpeet muuttuvat ja sovellusten elinkaaret nopeutuvat, joka vaatii nopeaa reagointia. 

”Digita on tällä hetkellä tilanteessa, jossa on mahdollisuus tehdä iso harppaus toimialalla. Emme halua nojautua vanhoihin toimintatapoihin, vaan haluamme kehittää palveluratkaisujamme uusimpia teknologioita hyödyntäen ja asiakkaiden tarpeita kuunnellen”, Brunberg jatkaa.

”Tavoitteenamme on olla tulevaisuudessa kokonaisvaltaisempi palvelutalo, joka hurmaa asiakkaat luotettavuudella ja ratkaisukeskeisillä palveluilla. Rima on korkealla kaikessa mitä tällä hetkellä teemme”.

Digitan etuna on sijainti, sillä konesalit sijaitsevat tietoliikenteen solmupisteessä Pasilassa.  FICIX:n liityntäpistettä (IXP) hyödynnettäessä tarjolla on yhteys suoraan Cinian kansainväliseen verkkoon Saksaan menevän C-Lion1 –merikaapelijärjestelmän kautta.

”Yritysten etsiessä nopeita yhteyksiä kansainvälisiin tietoliikenneverkostoihin tai päinvastaisesti kansainvälisistä tietoliikenneverkoista Suomeen, olemme kiistämättä paras palveluntarjoaja tällä hetkellä”, Brunberg jatkaa.
Parhaan sijainnin lisäksi Digita tarjoaa erinomaisen sähkönsyötön, kehittyneet jäähdytysratkaisut ja toimintavarmat prosessit.

”Erityisesti kriittisille toimijoille, joille sijainti ja luotettavuus ovat avainasemassa, Digita tarjoaa parhaat mahdolliset ratkaisut", hän summaa

Digita mukana IoT-murroksessa 

IoT (Internet of Things) tulee Suomeen kovaa vauhtia ja lähivuosina se tuo yrityksille merkittäviä liiketoimintamahdollisuuksia. Digita on tällä hetkellä yksi Suomen johtavista IoT-teknologian edelläkävijöistä, sillä yrityksellä on tarjolla esineiden internetiä varten valmis infrastruktuuri.

IoT-yksikön vetäjänä tammikuussa startannut Ari Kuukka on aikaisemmin toiminut Caverionilla Head of IoT, Connectivity and Analytics -tehtävässä. Hänellä on myös usean vuoden kokemus teollisen internetin kehitystehtävistä. Digitalla on vankka kokemus kriittisten radio- ja tv-palveluiden tuottajana. Tämä lähtökohta antaa erinomaisen pohjan tuottaa myös laadukasta ja luotettavaa IoT-tiedonsiirtoa.

”Olemme rakentamassa valtakunnallista esineiden internetin eli IoT:n mahdollistavaa LoRa-verkkoa, joka tulee lähitulevaisuudessa kattamaan suurimman osan suomalaisista yrityksistä”, Ari Kuukka kertoo.

IoT:n tuomat mahdollisuudet muun muassa datan ketterämmässä siirrossa ja käsittelyssä muuttavat nyt ja tulevaisuudessa yritysten liiketoimintaa. Yritykset pystyvät IoT:n avulla keräämään radikaalisti enemmän tietoa omista toiminnoista, ympäristöstä ja laitteista, ja sen perusteella kehittämään omaa liiketoimintaansa.

”Haluamme palvella yrityksiä tässä ja olla mukana edesauttamassa liiketoimintojen kehitystä omilla IoT-ratkaisuillamme. Käytännössä vain taivas on rajana mitä kaikkea IoT mahdollistaakaan”, Kuukka kertoo.


Digita / Viestintä


Tämä sivusto käyttää evästeitä parantaaksemme verkkosivujemme käyttökokemusta, kohdentaaksemme sinulle markkinointia ja analysoidaksemme verkkoliikennettä. Käyttämällä sivustoa oletamme, että hyväksyt evästeiden käytön.