Antenni-tv-lähetyksiä voi katsella monella eri tavalla: 

1. Perusdigisovittimet

Perusdigisovittimet (digiboksit) tarjoavat hyvän kuvan ja äänen, mutta eivät maksullisia tv-kanavia. Ohjelmien tallentamista varten tarvitaan erillinen tallennusväline eli DVD-tallennin. Perusmallia olevan digisovittimen kautta voidaan tallentaa vain sitä kanavaa, jota kulloinkin katsotaan.

2. Tallentavat digisovittimet

Markkinoilla on myös kovalevyllä varustettuja digisovittimia. Näillä digisovittimilla voi tallentaa ohjelmia suoraan laitteen omaan muistiin eikä erillistä tallennusvälinettä tällöin tarvita. Yhden virittimen tallentavalla digisovittimella voidaan tallentaa ja katsella vain yhtä digitaalista tv-kanavaa samanaikaisesti. Kahden virittimen tallentavalla digisovittimella voidaan katsella ja nauhoittaa eri digikanavia samanaikaisesti.

3. Digisovittimet, joissa on korttipaikka maksullisia tv-kanavia varten

Maksullisten tv-kanavien katselua varten tarvitaan digisovitin, jossa on maksukorttipaikka ja Conax-salauksenpurku. Maksukorttipaikalla varustettuja digisovittimia on saatavilla myös tallennusominaisuudella varustettuna.

4. Integroidut digi-tv-vastaanottimet

Integroiduissa digi-tv-vastaanottimissa (digitelevisioissa) digi-tv-tekniikka on sisäänrakennettu eli televisiossa itsessään on jo valmiiksi digisovitin mukana. Erillistä digisovitinta ei siis välttämättä tarvita. Useimmissa integroiduissa televisioissa ei ole omaa tallenninta, vaan ohjelmien tallentamista varten tarvitaan DVD-tallennin.

5. PC-vastaanotinkortit

Digi-tv-lähetyksiä voi katsoa myös tietokoneen kautta. Vastaanottoon tarvitaan lisäkortti. Analogisten tv-lähetysten vastaanottoon suunniteltu tv-kortti ei ole sopiva tähän tarkoitukseen, vaan käyttäjä tarvitsee DVB-T-standardin mukaisen kortin.

Valittavana on useampia vaihtoehtoja:
  • Perinteinen PCI-kortti, joka asennetaan tietokoneen sisälle vapaaseen korttipaikkaan.
  • Uudempi USB-moduli, joka liitetään ulkoisesti tietokoneeseen, esimerkiksi kannettavaan tietokoneeseen.
  • PCMCIA-kortti, pääsääntöisesti kannettaviin tietokoneisiin.

Eri vastaanotinkortit käyttävät tietokoneen ominaisuuksia eri tavoin, joten ennen kortin hankintaa kuluttajan kannattaa tarkistaa oman tietokoneen soveltuvuus tähän tarkoitukseen. Vastaanotinkortteja kannattaa kysyä mm. hyvin varustetuista tietokonealan liikkeistä.


Tämä sivusto käyttää evästeitä parantaaksemme verkkosivujemme käyttökokemusta, kohdentaaksemme sinulle markkinointia ja analysoidaksemme verkkoliikennettä. Käyttämällä sivustoa oletamme, että hyväksyt evästeiden käytön.