Digivastaanottimien ohjelmistopäivitykset

Digisovittimien valmistajat päivittävät laitteidensa ohjelmistoja lisätäkseen digisovittimeen uusia ominaisuuksia tai korjatakseen ohjelmistossa havaittuja vikoja. Laitteiden uusien ominaisuuksien ja toimintojen perimmäisenä tarkoituksena on lisätä katselumukavuutta.

Miten päivitys tapahtuu digitaalisessa antenniverkossa?

Laitevalmistaja lähettää päivitystiedoston Digitalle, joka puolestaan lähettää sen eteenpäin osana digitaalista bittivirtaa maanpäällisessä antenni-tv-verkossa kuvan, äänen ja tekstitysten lisäksi. 

 

Digita tiedottaa Internet-sivuillaan ohjelmistopäivityksistä vasta silloin, kun päivityksen ohjelmistoversio on hyväksytysti läpäissyt Digitan järjestelmätestauksen ja on valmis lähetettäväksi antenni-tv-verkossa. Ohjelmistoversion testaus suoritetaan yleensä muutamia päiviä ennen ohjelmistopäivityksen aloittamista.

 

Sivuillamme julkaistut ohjelmistopäivitysohjeet saadaan laite-edustajilta.

Mitä päivitykset vaativat digisovittimen omistajalta?

Toimenpiteet vaihtelevat vastaanottimesta riippuen:

  • Suurin osa vastaanottimista ilmoittaa televisioruudulla päivitetystä ohjelmistosta, joka voidaan ladata saman tien laitteeseen. Laite pyytää käyttäjää joko hyväksymään tai hylkäämään päivityksen. Antenni-tv-lähetysverkon kautta tulevat päivitykset kannattaa ottaa vastaan.
  • Digivastaanottimen ohjelmistopäivitysvalikon avulla voi säännöllisin väliajoin kokeilla laitteen päivitystä. Mikäli päivitys on lähetyksessä, laite löytää sen ja päivittyy.
  • Päivityksen digisovittimeen voi saada myös laitteen maahantuojalta tai maahantuojan huollon kautta. Myös laitteita myyvät liikkeet tekevät päivityksiä laitteisiin. Manuaalisista päivityksistä liikkeissä kannattaa kysyä laitemyyjiltä tai maahantuojalta.

Hyvä huomioida ohjelmistopäivityksistä:

  • Ohjelmistopäivitys ei muuta tavallista digisovitinta tallentavaksi.
  • Ohjelmistopäivityksellä ei voida vaikuttaa heikkoon signaaliin. Jos antennista saatava signaali on heikko, kuva palikoituu tai pysähtelee ja ääni saattaa pätkiä sekä koko kanavanippu voi tippua pois. Digisovittimeen tulevan signaalin taso kannattaa tarkistaa, sillä sen tulisi olla mielellään yli 80 % tai värinä vihreällä.
  • Uusien kanavien tulo antenni-tv-lähetysverkkoon ei edellytä ohjelmistopäivitystä laitteisiin.
  • Päivityksen voi joskus ladata myös Internetin kautta laitteen maahantuojan tai valmistajan kotisivuilta. Päivitystiedosto ladataan tietokoneen kovalevylle, josta se siirretään USB- tai muulla soveltuvalla kaapelilla digivastaanottimeen. Lisäohjeita saa maahantuojilta.
     

Tämä sivusto käyttää evästeitä parantaaksemme verkkosivujemme käyttökokemusta, kohdentaaksemme sinulle markkinointia ja analysoidaksemme verkkoliikennettä. Käyttämällä sivustoa oletamme, että hyväksyt evästeiden käytön.