Antenni-TV-lähetysten vastaanottimet eli televisiot ja digiboksit.

Antenni-tv-lähetykset

Katsoessasi digi-tv-lähetyksiä antenni-tv-verkon kautta televisiossa tai diboksissa tulee olla merkintä DVB-T ja DVB-T2. DVB-T2 mahdollistaa teräväpiirtolähetysten (HD) vastaanottamisen.

Televisiot voi olla ns. integroituja televisioita, joissa digitekniikka on valmiiksi sisäänrakennettuna. Integroidun television lisäksi ei tarvita erillistä digiboksia. Mikäli televisio ei ole integroitu, voi antenni-tv-lähetysten vastaanottamiseksi hankkia digiboksin, joka on varustettu DVB-T- tai DVB-T2-merkinnällä.

Teräväpiirtolähetykset (HD)

Teräväpiirtolähetysten vastaanottamiseksi täytyy television tai digiboksin soveltua vastaanottamaan HD-lähetyksiä. Sopivan vastaanottimen tunnistaa Antenna Ready HD-merkistä.

Useimmat markkinoille olevat televisiot ja digiboksit tukevat HD-kanavien vastaanottoa. Lista hyväksytyistä laitteista löytyy osoitteesta www.testatutlaitteet.fi

Lisätietoja erilaisista laitevaihtoehdoista kannattaa kysyä kodinkoneliikkeistä.

Hybridi-tv-palvelut

Hybridipalvelut toimivat suuressa osassa 2014 ja sitä uudemmissa myydyissä äly-tv-malleissa. Hybridi-tv-palvelut on käytettävissä kun älytelevisio on kytketty laajakaistaverkkoon ja palvelut on aktivoitu käyttöön tv-asetuksista (hbbtv). Hybridi-tv-vastaanottimet tukevat automaattisesti HD-lähetyksiä. Lue lisää >>Tämä sivusto käyttää evästeitä parantaaksemme verkkosivujemme käyttökokemusta, kohdentaaksemme sinulle markkinointia ja analysoidaksemme verkkoliikennettä. Käyttämällä sivustoa oletamme, että hyväksyt evästeiden käytön.