Digitalisaation riemukulku on ollut vauhdikasta. Liiketoiminta-alat ovat kuitenkin edennet eri tahtiin. Nyt privaattiverkkoteknologia mahdollistaa digitalissation merkittävän kiihdyttämisen erityisesti perinteisessä teollisuudessa. Digitan Privaattiverkko on avain moniin uusiin liiketoimintahyötyihin, kuten kustannussäästöihin, toimintojen tehostamiseen ja luotettavuuden lisäämiseen.

Yrityksen käyttöön paikallisesti rakennettuja langattomia verkkoja on totuttu näkemään eri käyttökohteissa tähän saakka wifi-yhteyksien varaan rakennettuina. Wifi-verkon toimintaan liittyy kuitenkin monesti haasteellisissa ympäristöissä luotettavuusriskejä: nyt ja tulevaisuudessa ne voidaan eliminoida saumattomasti toimivan langattoman Privaattiverkon avulla.

Vaikka privaattiverkon mahdollistaman automaation ja digitalisaation hyödyt teollisuusyritykselle ovat kiistattomia, vaatii suurimman hyödyn tuovien käyttötapausten tunnistaminen yleensä kartoittamista ja tapauskohtaista suunnittelua.

Miksi teollisuusyrityksen kannattaa siirtyä privaattiverkkoon?

Privaattiverkko mahdollistaa teollisuusyritykselle laajan kirjon niin operatiivisia kuin liiketoiminnallisia hyötyjä:

  • Verkon kuuluvuus: Julkisen verkon kuuluvuus voi olla heikko vaikkapa kylmävarastossa tai kellarissa. Privaattiverkko kantaa sinne  missä kuuluvuutta tarvitaan,  hankaliinkiin paikkoihin.
  • Viiveettömyys: Privaattiverkko mahdollistaa piene viiveen ansiosta sovellukset joita on aikaisemmin totuttu näkemään vain langallisetn verkkojen yhteydessä, lisäksi viive pysyy vakiona. Esimerkiksi etäohjaus ja autonomisten laitteiden tiedonsiirto.
  • Suorituskyky ja käyttövarmuus: Privaattiverkon kapasiteetin ja muun suorituskyvyn päättää yritys itse, koko verkon kapasiteetti on aina yrityksen käytössä eikä siihen vaikuta muut käyttäjät kuten julkisessa mobiiliverkossa. Yritys päättää myös verkolta vaadittavan toimintavarmuuden joka varmistetaan oikealla toteutuksela ja ylläpidolla.
  • Monipuolisuus: Privaattiverkkoon voidaan kytkeä tarvittaessa suurikin määrä erilaisiapäätelaitteita aina pienistä IoT- antureista tuhansien tonnien satamanosturiin ja tavallisesta matkapuhelimesta droneen.
  • Tietoturva:  Privaattiverkoissa tietoturvaa on helppo hallita, yritys itse päättää missä data liikkuu ja kenellä siihen on pääsy. Tarvittaessa privaattiverkko toteutetaan täysin omana suljettuna verkkona.
  • Turvallisuus: Luotettava ja hyvin kuuluva privaattiverkko mahdollistaa erilaisissa onnettomuus- tai vaaratilanteissa käyttäjän tavoittamisen tai valvomisen.
  • Kustannustehokkuus: Tutkimusten mukaan langaton Privaattiverkko voi säästää teollisen toimijan operatiivisia kustannuksia jopa 8,5 % (ABI Research, toukokuu 2020).
  • Pääomatehokkuus: Privaattiverkkoa optimoidusti hyödyntämällä voidaan vähentää varastoihin ja muuhun käyttöomaisuuteen sitoutuvaa pääomaa.

Vahvalta ja ketterältä kumppanilta kaikki tarvittava ilman investointeja

Digitalta saat kaiken mitä tarvitset oman Privaattiverkkosi rakentamiseksi: tarvekartoituksen, suunnittelun ja asentamisen lisäksi myös valtakunnallisen ylläpidon ja 24/7 päivystyksen vuoden jokaisena päivänä. Ja mikä hienointa: Privaattiverkko ei vaadi sinulta lainkaan investointeja, vaan tarjoamme kaiken kuukausimaksullisena kokonaispalveluna.

Osana kokonaispakettia ja kuukausimaksua voimme halutessasi toimittaa myös päätelaitteet monenlaisiin teollisuusympäristöihin räätälöityinä: esimerkiksi peruspuhelimet, erityiskestävyyttä vaativat puhelimet, tabletit ja etäohjattavat valvontakamerat. Puhumattakaan pidemmälle viedyistä verkkoon liitetyistä sovelluksista kuten paikannuspalvelusta tai automatisoitua reittiä lentävistä mittausdroneista. Privaattiverkon sovellusmahdollisuuksia on lukuisia, ja jokaisesta saat halutessasi valmiiseen muotoon tuotettua dataa osana Digitan kokonaispalvelua.

Olemme yhdistäneet Privaattiverkkojen toimituksissa voimamme Nokian ja Telian kanssa. Maailman johtava privaattiverkkoteknologian osaaja Nokia on vastannut langattoman privaattiverkon toimituksista lähemmäs 200 asiakkaalle. Pohjoismaiden johtava teleoperaattori Telia taas toimittaa privaattiverkkoja suomalaisyrityksille yhteistyössä Digitan kanssa. Digita on luonnollinen osa tätä ”dream teamia” tuoden mukaan tuhansien tukiasemien laajuisen kokemuksen mobiiliverkkojen asennuksesta ja ylläpidosta sekä mobiiliverkkojen rakentamisesta teollisissa ympäristöissä.

Varaa aika ilmaiseen sparraukseen

Miten digitalisoida liiketoimintasi? Sinulla ei tarvitse olla valmiita vastauksia. Anna meille idean siemeniä ja sparraa niitä kanssamme, niin löydämme juuri sinun tarpeisiisi soveltuvan ratkaisun.

Yhteydenottopyyntö / Privaattiverkot

Heikki Sulander
Myyntipäällikkö
+358 50 567 1415
heikki.sulander@digita.fi
Privaattiverkot – aina turvallisesti saatavilla