Digitan koko maan kattavassa LoRaWAN-verkossa hyödynnetään LoRa (Long Range)-teknologiaa, joka on ensimmäinen varta vasten esineiden internetiä varten kehitetty teknologia maailmassa ja levinnyt jo globaaliksi tietoliikennestandardiksi. LoRaWAN:iin pohjautuvat IoT-ratkaisut ovat edullisia, pitkäikäisiä ja käytännössä huoltovapaita: anturit ovat kevyitä ja yksinkertaisia asentaa paikalleen ja niiden paristo kestää jopa 10 vuotta.

Meille IoT-anturiteknologia ei ole vain kaunis tulevaisuudenvisio vaan arkipäivän todellisuutta: kaikki toimittamamme anturit ja muut tarvikkeet löytyvät varastostamme jo tänään.

LoRaWAN tarjoaa monia mahdollisuuksia sisätilojen olosuhdeseurantaan

Sisäilman laadun seuraaminen niin julkisissa tiloissa kuin kodeissa on ajankohtainen asia. Varsinkin monien koulujen ja päiväkotien sisäilma ja sen vaikutus terveyteen on poikinut paljon keskustelua ja korjaustoimenpiteitä. Allergia- ja astmaoireista johtuvat sairauspoissaolot ovat ylipäätään suuri rasite kansantaloudelle – niiden vähenemisen on laskettu johtavan potentiaalisesti jopa miljardien eurojen säästöihin. Sisäympäristön osuuden kaikesta allergia- ja astmasairauksiin altistumisesta on arvioitu olevan noin 75 %, eli sen merkitys on täysin ratkaiseva.

Myös asumisviihtyvyyden ja -ekonomian kannalta sisäilman hyvä laatu on tärkeää. Digitan tavoitteena onkin luoda rakennuttajille ja vuokra-asuntoyhtiöille edellytyksiä kehittää uusia palveluita entistä paremman asumismukavuuden ja energiatehokkuuden saavuttamiseksi.

Modernin LoRaWAN-verkon avulla niin asuin- kuin työskentelytiloista on mahdollista kerätä korkeatasoista ja monipuolista olosuhdedataa, jonka pohjalta voidaan ryhtyä toimenpiteisiin hyvän sisäilman laadun varmistamiseksi.

Sovelluskohteita ovat esimerkiksi:

  • Lämpötilan ja kosteuden mittaaminen
  • Sisäilman hiilidioksidipitoisuus
  • Kaasumaiset epäpuhtaudet (VOC)
  • Ilmanpaine-ero rakennuksen sisä- ja ulkopuolella
  • Ulkoilman olosuhteiden vaikutus sisäilmaan

Lue oheisesta esitteestä tarkemmin, miten IoT voi auttaa sisätilojen olosuhteiden seurannassa.

Lataa esite

Haluaisitko saada ajankohtaisia uutisia?
Paikantaminen IoT:n avulla