Kuukauden kanava huhtikuussa on Viasat Explore. Kanava on täynnä seikkailuja ja voimia koettelevia tilanteita. Viasat Explore tarjoaa seikkailunhaluisille kiehtovia dokumentteja nopeista autoista aina extreme-kalastukseen. Uudet ohjelmat lähetetään kanavalla suomenkielisellä tekstityksellä.

Viasat Explore -kanava avataan vapaaseen katseluun maksu-tv-kortin omistajille huhtikuussa 2021.

Kanava näkyy Digitan antenniverkossa Hybridi Beta -kanavana kanavapaikalla 127.

Kuukauden nostot:

Viiden miljardin superviemäri

Keskiviikkona 14.4. klo 22.45 alkaen

Lontoon maapinnan alla on menossa melkoinen möyhintä, kun rakennusprojekti suurkaupungin viemäriverkoston parantamiseksi on käynnissä. Ja parantamista riittää, sillä vanha viemäriverkosto on paikoittain jopa 150 vuotta vanha.

Joka viikko jopa 300 uima-altaallista jätevettä päätyi Lontoota halkovaan Thames-jokeen. Mittavan viemäriprojektin tehtävänä on pistää tälle piste. Yli 4000 työntekijää uurasti mittavan kolmivuotisen rakennushankkeen parissa. Mukana myös kameraryhmä, joka seurasi tätä vuosisadan uudistusprojektia.

Turkoosikuume

Tiistaina 20.4. klo 22.45 alkaen

Kaikki mikä kiiltää ei ole kultaa. Jo kolmen sukupolven ajan, Ottesonin perhe on kaivanut maasta turkoosikiveä Nevadan autiomaassa. Huonosta säästä ja olosuhteista huolimatta he paiskivat hurjasti töitä, täyttääkseen asiakkaiden toiveet.

Hieman Las Vegasista pohjoiseen, Nevadan Tonopahissa, keskellä armottominta aavikkoa, löytyvät todelliset rikkaudet: turkoosikiviesiintymät. Turkoosikivenlouhinta ei ole pelkkää marjanpoimintaa, sillä vastassa Ottesonin perheellä on vaativat olosuhteet, villi luonto sekä krantut kansainväliset ostajat.

Jääviikingit

Arkisin klo 11.25/11.30

Kalaa kolme kertaa viikossa? Talvikalastus Kanadan Winnipeg-järvellä on kaukana perinteisestä pilkkimisestä. Yli 400 km pitkällä järvellä puhaltaa ankara pohjoistuuli, mutta järven selältä saatu saalis on vietävä rantaan ennen kuin jäät pettävät. Ei hätää, nämä kalastajat ovat tehneet tätä ennenkin.

Islannin viikingeistä polveutuvat kalastajat hyödyntävät perinteisiä kalastustaitoja. Kalastajien esi-isät rantautuivat Winnipeg-järven rannoille Kanadaan 150 vuotta sitten. Nyt heidän jälkeläisensä hyödyntävät samoja vanhoja tekniikoita kalojen narraamisessa. Oman lisämausteensa tuovat yllättäen vaihtuvat sääolosuhteet sekä aina arvaamaton Winnipeg-järvi.

Rahaa ja autoromuja

2. kauden uudet jaksot perjantaisin klo 22.00

Mathewsonin huutokauppa kerää autoentusiastit yhteen. Thornton-le-Dalessa, Pohjois-Yorkshiressä sijaitseva huutokauppa on keskittynyt klassikkoautoihin, vintage-moottoripyöriin sekä muihin keräilytavaroihin. Renkaidenpotkijat, älkää vaivautuko.

Rahaa ja autoromuja -sarjassa keskitytään Mathewsonin perheen huutokauppaan. Mitä kaikkea tapahtuukaan ennen huutokauppaa? Mistä erottaa tuleva huutokauppahitti autonromusta? Mihin hintaan autoklassikot päätyvät? Ja kuinka peribrittiläisessä nummimaisemassa tämä huutokauppa sijaitseekaan?