Tässä alla Isännöintiliitolle 6.2. lähetetty viesti liittyen B-MUX:in rakentamiseen.

Isännöintiliitto julkaisi aiheesta uutisen myös omilla nettisivuillaan: https://www.isannointiliitto.fi/ajankohtaista/digita-kehottaa-tarkistamaan-antennijarjestelman-ylen-hd-lahetyksia-varten/

Tiedoksi Isännöitsijäliitolle ja lähetettäväksi eteenpäin isännöitsijöille.

Digita rakentaa kevään 2020 aikana koko maan kattavan DVB-T2 verkon (B-MUX). Verkossa on tarkoitus lähettää Ylen HD-kanavat maanpäällisessä antenniverkossa 1.4.2020 alkaen osassa maata ja koko maassa 1.6.2020 alkaen (https://yle.fi/aihe/artikkeli/2019/12/17/yle-ja-digita-ovat-sopineet-ylen-tv-ja-radiokanavien-antennijakelusta). Digita tiedottaa tarkemmasta aikataulusta verkkosivuillaan maaliskuussa.

Uusi DVB-T2-verkko rakennetaan 1.6.2020 mennessä Digitan kaikille samoille lähetysasemille (isot asemat ja täytelähettimet) kuin kanavanippu A tällä hetkellä. Verkon laskennallinen väestöpeitto on 99,96 %.

Digita on tiedottanut asiasta ja verkon tarkemmasta aikataulusta DigitaPRO-verkostoon antenniasentajia ja SANT:n kautta sen jäsenyrityksiä.

Muistutuksena, että isännöitsijöiden on syytä varmistaa yhteisantennikiinteistöissä antennijärjestelmän toimivuus, että asukkaat pystyvät vastaanottamaan Ylen HD-kanavia heti kuin mahdollista.