Digita on käynnistänyt kampanjan, jonka avulla se haluaa tukea suomalaista yhteiskuntaa koronaviruksen aiheuttamassa poikkeustilanteessa. Digita kutsuu mukaan myös IoT-asiakkaitaan, joilla on tarjolla palveluja koronaviruksen näkökulmasta kriittisille kohderyhmille kuten kotihoidon, hoitokotien, omaishoidon ja terveydenhuollon asiakkaille. Vesratio Oy on jo ilmoittautunut mukaan.

”Koronavirusepidemia on asettanut vanhustenhoidon ja muiden riskiryhmien hoidon haastavaan tilanteeseen. Omaisten vierailut on pääosin kielletty ja yli 70-vuotiaat velvoitettu pysymään karanteenia vastaavissa olosuhteissa. Tämä on omiaan herättämään huolta omaisten ja hoitajien keskuudessa siitä, miten kotona pärjätään. Haluammekin omalta osaltamme edes hieman helpottaa huolta IoT-teknologian tuomien mahdollisuuksien avulla”, kertoo Digitan IoT-liiketoiminnasta vastaava johtaja Ari Kuukka.  

”Digitan kampanjaan on lähdössä mukaan kotona asuvien ikäihmisten, muistisairaiden ja liikuntarajoitteisten arjen sujumisen etäseurantaan erikoistunut Vesratio, joka tarjoaa Vesratio Care ja Vesratio Koti -palvelunsa ilman kuukausimaksua vuoden 2020 loppuun asti”, jatkaa Kuukka. 

“Tuomme ymmärrystä kotona asuvien ikäihmisten tilanteeseen. Vesratio Care on kotihoidolle ja hoitokodeille suunnattu palvelu, joka väsymättä ja yksityisyyden suojaan kunnioittaen tuo tiedon kaikkien hoiva-asiakkaiden tilanteesta yhdelle ja samalle jättinäytölle hoitajien nähtäville. Samaa tietoa voidaan välittää myös ikäihmisten läheisille”, kertoo Vesration johtaja Antti Pellinen

“Vesratio Koti puolestaan tuo samat seurantapalvelut ikäihmisten läheisten ulottuville. Läheiset saavat tiedon, miten ikäihmisen elämä sujuu, vaikka vierailulle ei juuri nyt pääsisikään. Järjestelmä tarkkailee, liikkuuko ja nukkuuko ihminen oikeaan aikaan ja hälyttää, jos ikkuna on unohtunut auki tai esimerkiksi liian kuiva hengitysilma vaarantaa hengitysteiden, limakalvojen tai ihon kuntoa”, avaa johtaja Timo Tuononen Vesratio Oy:stä. “Järjestelmä myös huomaa ja huomauttaa hitaasti tapahtuvista muutoksista, mitä ihminen ei välttämättä huomaisi.” 

Digita on vakaa kotimainen toimija, jolla on esineiden internetiä eli IoT:ta varten valmis infrastruktuuri tarjolla palvelualustaksi kumppaneidensa ratkaisuille. IoT-verkko on valtakunnallinen tarjoten 99 prosentin väestöpeiton ulkopeiton osalta ja 96 prosentin väestöpeiton sisäpeiton osalta. Digitan IoT-verkkoa hyödyntävät monet perusinfrastruktuurin toimijat kuten vesi-, sähkö- ja lämmönjakeluyhtiöt. Digita on varautunut erityyppisin toimenpitein, jotta palveluiden korkea palvelutaso voidaan ylläpitää myös poikkeusoloissa. Digitan palvelutarjontaan kuuluvat IoT:n lisäksi maanlaajuiset tv- ja radioverkot, joiden rooli korostuu huoltovarmuuden ja luotettavan tiedonkulun takaamisessa poikkeusoloissa. 

Ks. lisää www.digita.fi/tuletekemaanhyvaa

Median yhteydenotot: 

Digita Oy, Ari Kuukka, johtaja, IoT-palvelut, p. 040 149 7942, ari.kuukka@digita.fi 

Vesratio Oy, Antti Pellinen, +358 40 547 7044, antti.pellinen@vesratio.com 

Digita omistaa ja operoi Suomen johtavaa valtakunnallista maanpäällistä televisio- ja radioverkkoa ja on maan suurin riippumaton tietoliikennemastojen omistaja. Yhtiö on digitaalisen infrastruktuurin ja palveluiden tarjoaja. Digitan palveluihin kuuluvat tietoliikennemastot, konesali- ja esineiden internet (IoT) -palvelut ja tulevaisuuden broadcasting-palvelut. Palveluita tarjotaan maan suurimmille matkapuhelinoperaattoreille, internet- ja mediayhtiöille, infrastruktuuriyhtiöille ja kiinteistöjen omistajille. Digitassa työskentelee valtakunnallisesti 180 alan osaajaa. www.digita.fi 

Vesratio on kotona, kotihoidossa ja hoitokodeissa tapahtuvan hoitotoiminnan tietotarpeiden ymmärtäjä. Keräämme jatkuvasti tietoa kodeista ja huoneistosta huomaamattoman sensoriteknologian avulla ja yhdistämme tähän mittaustietoon läheisiltä ja hoitajilta saatavaa tietoa. Oma pilvipohjainen tekoälymme analysoi tiedon ja esittää sen helposti ymmärrettävässä muodossa hoidosta vastaaville henkilöille.Vuonna 2018 perustetun Vesratio Oy päätoimipaikka sijaitsee Lappeenrannassa. Yritys tarjoaa palveluitaan kaikkialle maailmaan. www.vesratio.com