Ajankohtaista Digitasta

26.7.2016 Antenni-tv-verkon taajuusmuutostöitä tehdään 26.7 – 28.7. Lahden päälähetysasemalla - kaikissa tv-lähetyksissä kolmena päivänä enintään seitsemän tunnin lähetyskatkos

Digitan Lahden Tiirismaan päälähetysasemalla tehdään taajuusmuutostöitä tiistaista torstaihin 26.-28.7.. Taajuusmuutostöistä aiheutuu enintään seitsemän tunnin lähetyskatkokset kyseisinä päivinä. Lähetystaajuudet muuttuvat asemalta lähetettävissä C-, D-, E- ja H-kanavanippujen lähetyksissä, ja. lähetykset käynnistyvät uusilla taajuuksilla viimeistään torstaina 28. heinäkuuta.

Lue lisää

21.7.2016 Kemin ja Tornion alueella voimakkaita radiokelejä

Digitan kuluttajapalvelu Digita Info on saanut viime päivinä runsaasti yhteydenottoja Kemin ja Tornion alueelta television vastaanotto-ongelmiin liittyen. Vastaanotto-ongelmien taustalla on niin sanottu radiokeli. Radiokelejä esiintyy yleensä korkeapaineen vallitessa. Lähetysteknisesti ilmiön aiheuttamia häiriöitä ei ole mahdollista estää. Radiokelit voivat kestää tunneista vuorokausiin. Häiriöt häviävät säätilan muuttuessa.

Lue lisääDigitan verkon huolto- ja vikatiedotteetTaajuusmuutostiedotteet


TV, ohjeet ja tietopankki

TV-lähetyksiä otetaan yleisimmin vastaan antennin tai kaapelin kautta. Lähetyksiä voi ottaa vastaan myös satelliitin kautta. TV-lähetyksiä katsottaessa on tärkeää tietää, kuinka lähetykset ottaa vastaan, jotta voi ostaa oikeanlaisen television tai digiboksin.

Lisää